People   |   Posted on Aug 19, 2019 by Ja Seng Pan

Kalayar Zaw ရဲ႕ Lifestyle ထဲက Harry’s Bar


Customer တိုင္းအတြက္ အျမဲတမ္းတူညီတဲ့ ၀န္ေဆာင္မႈမ်ိဴးရေအာင္ ကလ်ာတို႔ ဖန္တီးထားတယ္။ ဒီေန႔လာၿပီး၊ ေနာက္တစ္လ ဒါမွမဟုတ္ ေနာက္ႏွစ္မွလာလည္း အဲဒီ၀န္ေဆာင္မႈနဲ႔ ခံစားမႈေတြကို ျပန္ရၿပီး တူညီေနရမယ္။

Share this article

သူမအတြက္ သူရဲေကာင္းဆိုတာဟာ ကမာၻေက်ာ္ ပုဂၢိဳလ္ေတြမဟုတ္သလို ပုံျပင္ေတြထဲက လူစြမ္းေကာင္းမင္းသားေလးေတြလည္းမဟုတ္ခဲ့ပါ။ ဒစၥေနးပုံျပင္ေတြထဲက မင္းသမီးေလးေတြလိုလည္း သူမ မျဖစ္ခ်င္ခဲ့ပါတဲ့။ သူမရဲ႕ သူရဲေကာင္းဟာ သူမနဲ႔ မႀကံဳဆုံလိုက္ရတဲ့ သူမရဲ႕ ဖြားဖြား။ ဖြားဖြားရဲ႕ အေၾကာင္းကို ပုံျပင္ေလးတစ္ပုဒ္လို အၿမဲတမ္းနားေထာင္ခ်င္ခဲ့ၿပီး ဖြားဖြားလို ျဖစ္ခ်င္တဲ့ စိတ္ကူးအိပ္မက္ဟာ ငယ္ငယ္ေလးကတည္း ရွင္သန္ခဲ့တယ္။ သူမ ေဖေဖရဲ႕ အေမျဖစ္တဲ့ ဖြားဖြားထူး။ သူမရဲ႕ သူရဲေကာင္း ဖြားဖြားထူးဟာ တစ္ႏိုင္တစ္ပိုင္ ကိုယ္ပိုင္လုပ္ငန္းေလးတစ္ခုကေန ျမန္မာႏိုင္ငံရဲ႕ အႀကီးဆုံး Group of Companies ေတြထဲက တစ္ခုျဖစ္တဲ့ Htoo Group ကို ျဖစ္တည္လာဖို႔ အစပ်ိဳးခဲ့တဲ့ Business Woman တစ္ေယာက္။ အခုခ်ိန္မွာ Business Sector တိုင္းမွာ Htoo Group ရဲ႕ Company ေတြထဲက တစ္ခုအျဖစ္ F&B Industry ထဲမွာေတြ႔ရတဲ့ APEX Hospitality Group ကိုလည္း Htoo Group ရဲ႕ Company ေတြထဲက တစ္ခုအျဖစ္ ေတြ႔ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေအာင္ျမင္ေနတဲ့ Harry’s Bar ကိုဖြင့္လွစ္ထားတဲ့ APEX Hospitality Group ကိုဦးေဆာင္ေနသူကေတာ့ ဖြားဖြားထူးလို ျဖစ္ခ်င္တယ္ဆိုတဲ့ ေျမးမေလး မကလ်ာေဇာ္ပါ။ ဒီၾသဂုတ္လမွာ Harry’s Bar ရဲ႕ တတိယေျမာက္ဆိုင္ကို ထပ္မံဖြင့္လွစ္လိုက္တဲ့ APEX Hospitality Group ရဲ႕ CEO မကလ်ာေဇာ္ကို  ၂၀၁၉ ၾသဂုတ္လအတြက္ MODA Woman အျဖစ္ေရြးခ်ယ္ကာ ေတြ႔ဆုံေမးျမန္းျဖစ္ခဲ့တယ္

မကလ်ာရဲ႕ အေၾကာင္းကို မိတ္ဆက္ေပးပါဦး။
ကၽြန္မ နာမည္က ကလ်ာေဇာ္ပါ။ APEX Hospitality Group ရဲ႕ CEO ပါ။ ယိုးဒယားမွာ ေမြးဖြားခဲ့ပါတယ္။ ေလးႏွစ္သမီးအရြယ္ေရာက္မွ ျမန္မာျပည္ကို ေျပာင္းလာခဲ့ပါတယ္။ အေဖက ျမန္မာ ၊ အေမက ယိုးဒယား။ ဒီကိုေျပာင္းလာၿပီး ISR မွာ အထက္တန္းၿပီးတဲ့ အထိ ဒီမွာေနတယ္။ ၿပီးေတာ့ Macquarie University ၊ Sydney ၊ Austraila မွာ တကၠသိုွလ္တက္ခဲ့တယ္။

APEX Hospitality Group ရဲ႕ အေၾကာင္းလည္း ရွင္းျပပါဦး။
APEX ေအာက္မွာ Business Sector ႏွစ္ခုရွိပါတယ္။ Apex Food & Beverage နဲ႕ Apex Gourmet Fine Food & Beverage တို႔ျဖစ္ပါတယ္။ Apex Food & Beverage က်ေတာ့ Food & Beverage ဆိုင္ေတြကို Operate လုပ္ၿပီး ကိုင္တိုင္ဖြင့္တယ္။ အဲဒီထဲမွာ Harry’s က Franchise ျဖစ္ၿပီး Bamboo Café & Restaurant (Pyin Oo Lwin) ၊ YUSC Café ၊ Too Tea တို႔ကေတာ့ ကိုယ္ပိုင္ဆိုင္ေတြပါ။ Apex Gourmet Fine Food & Beverage ကေတာ့ အသားေတြ၊ ဝိုင္ေတြ၊ Gourmet Product ေတြကို Import လုပ္ၿပီး ဒီႏိုင္ငံမွာ ျဖန္႔တယ္။ Apex Gourmet ေအာက္မွာ Apex Gourmet Store ဆိုတဲ့ အသားေတြ၊ ဝိုင္ေတြ ဝယ္လို႔ရတဲ့ Boutique Store တစ္ခုကို အင္းယားလမ္းမွာ ဖြင့္ထားပါေသးတယ္။

APEX Hospitality Group နဲ႔ ခ်ိတ္ဆက္မိသြားတာလဲ။
၂၀၁၃ မွာ Business Administration and Hospitality Management နဲ႔ ေက်ာင္းၿပီးသြားေတာ့ Hospitality နဲ႕ ပတ္သက္တာေတြ လုပ္ခ်င္တယ္ဆိုတာ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္သိလိုက္တယ္။ F&B အလုပ္ကိုလည္း စိတ္ဝင္စားတယ္။ ျမန္မာျပည္ကို ျပန္ေရာက္လာေတာ့ အေဖကိုကူေပးရင္း အေဖ့႐ုံးမွာထိုင္တယ္။ ႏွစ္ႏွစ္ေလာက္ အေဖ့ကို ကူၿပီးတဲ့အခ်ိန္၂၀၁၅ ေလာက္မွာ APEX Hospitality group မွာ Marketing Executive အေနနဲ႔ စဝင္ခဲ့တယ္။ ႏွစ္ႏွစ္ေလာက္ ၾကာၿပီးတဲ့အခါ အဲဒီမွာ CEO အေနနဲ႔ ေျပာင္းလဲ တာဝန္ယူခဲ့တယ္။ စစခ်င္းမွာေတာ့ ဘယ္လိုစီမံရမလဲဆိုၿပီး စိုးရိမ္တာေပါ့။ Accounting နဲ႕လည္း သိပ္ကၽြမ္းတဝင္ မရွိေနဘူးေလ။ ဝန္ထမ္းေတြလည္း အမ်ားႀကီးရွိတယ္။ ဒါေပမယ့္ ငါလုပ္ႏိုင္တယ္ဆိုၿပီး ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ အားေပးရင္း အဲဒီတာဝန္ကို လက္ခံခဲ့တယ္။

APEX Hospitality Group ကိုေကာင္းေကာင္း လည္ပတ္ေစႏိုင္တဲ့ အေတြ႔အႀကံဳေကာင္းေတြကို ဘယ္ကေနရခဲ့သလဲ။
ကလ်ာ ေက်ာင္းတက္ရင္းနဲ႔ ဟိုတယ္တစ္ခုမွာ အလုပ္လုပ္ခဲ့တယ္။ ဟိုတယ္မွာ အလုပ္လုပ္ေတာ့ ကိုယ့္အဓိကထား လုပ္ရမယ့္ အပိုင္းကို ေရြးခိုင္းတယ္။ အဲဒီမွာ Food အပိုင္းကို ယူလိုက္တယ္။ Food နဲ႔ဆိုင္တဲ့ Restaurant ၊ Fine Dinning နဲ႔ Bar ေတြဘက္မွာ ႏွစ္ႏွစ္ေလာက္ အလုပ္လုပ္ခဲ့တယ္။ ဒါကေတာ့ ကလ်ာရဲ႕ အေကာင္းဆုံး အေတြ႔အႀကံဳေတြထဲက တစ္ခုပါ။ ဒီမွာဆိုရင္ ဘာျဖစ္လို႔ Waiter လုပ္တာလဲ ဆိုၿပီး လူေတြက ေျပာၾကလိမ့္မယ္။ တကယ္ေတာ့ အဲဒီ အေတြ႔အႀကံဳေတြက ကလ်ာအတြက္ေတာ့ တကယ့္ကို တန္ဖိုးရွိတဲ့ အေတြ႔အႀကံဳေတြပါ။ အဲဒါေတြနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး အမ်ားႀကီးကို ေလ့လာခြင့္ရခဲ့တယ္။

အရင္တုန္းက သင္ယူခဲ့တာေတြ၊ အေတြႀကံဳေတြနဲ႔ အတူ CEO ေနရာ ေရာက္တဲ့ အခ်ိန္မွာ ႀကံဳေတြ႔ခဲ့ရတဲ့ အခက္ခဲေတြက ဘာေတြမ်ားလဲ။
အခက္အခဲ ဆိုရင္ေတာ့ တာဝန္ခြဲေဝေပးျခင္း( Delegation) လုပ္ေလ့မရွိတဲ့ ကလ်ာရဲ႕ စတိုင္ကိုေျပာရမယ္ထင္တယ္။  ကလ်ာက ေက်ာင္းတက္တုန္းကလိုပဲ ဘာမဆို ကိုယ္တိုင္လုပ္ရတာ ယုံၾကည္မႈပိုရွိတယ္။ Group Project ဆိုရင္လည္း ကိုယ့္ဘာသာပဲ လုပ္လိုက္တယ္။ တျခားသူေတြ ဝင္ပါလည္းရတယ္။ ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္လုပ္ထားတာ ဆိုေတာ့ ထြက္လာတဲ့ ရလာဒ္ကိုလည္း ေက်နပ္မႈရွိတယ္။ ဒီလို အစအဆံုး ကိုယ့္တစ္ေယာက္တည္း လုပ္တတ္တဲ့ အေလ့အထေလးရွိခဲ့တယ္ေလ။ ဒီကို ေရာက္ခါစကဆို ဘယ္အလုပ္ကိုမဆို ကိုယ္တိုင္ပဲ လုပ္ခ်င္ၿပီး တျခားသူေတြကို တာဝန္ေတြခြဲေဝ မေပးခ်င္ဘူး။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုေတာ့ ထြက္လာတဲ့ ရလာဒ္ကို ကလ်ာ မႀကိဳက္မွာ စိုးရိမ္တာေၾကာင့္ေလ။ လုပ္ငန္းတစ္ခုမွာ တာဝန္ခြဲေဝေပးမႈက သိပ္ကိုအေရးႀကီးတယ္ဆိုတာ အလုပ္လုပ္ရင္းနဲ႔ နားလည္လာခဲ့တယ္။ ကလ်ာတို႔ ႐ုံးခ်ဳပ္မွာရွိတဲ့ ဌာနတိုင္းက အလုပ္ေတြကို တစ္ေယာက္တည္း အကုန္လုံး လုပ္ႏိုင္ဖို႔ဆို မလြယ္ဘူးေလ။ သက္ဆိုင္ရာဌာနေတြကို တာဝန္ကိုယ္စီ ခြဲေဝေပးထားေတာ့ လုပ္ငန္းရဲ႕ Development ေတြကို ပိုအာ႐ုံစိုက္ႏိုင္ၿပီး ေရွ႕ဆက္သြားႏိုင္တာေပါ့။

Marketing Executive ကေန CEO ေရာက္တဲ့အခ်ိန္ လုပ္ငန္းအတြင္း တိုးတက္လာတယ္လို႔ ယူဆရတဲ့ ရလာဒ္တစ္ခုက ဘာမ်ားျဖစ္မလဲ။
Harry’s Bar ရဲ႕ ေအာင္ျမင္မႈပဲေလ။ ကလ်ာတို႔ ေမွ်ာ္လင့္ထားတာထက္ ပိုေအာင္ျမင္ခဲ့တယ္လို႔ ဆိုရမွာေပါ့။ ႏွစ္ႏွစ္အတြင္းမွာတင္ ေနာက္ဆိုင္ခြဲတစ္ခုကို Junction Square မွာထပ္ဖြင့္ႏိုင္ခဲ့ၿပီး ေနာက္ဆိုင္တစ္ခုကိုလည္း ၉မိုင္က Royal Sportainment Complex မွာ ဒီလ ၾသဂုတ္၂ရက္ေန႔တြင္ ထပ္ဖြင့္ဖို႔ ရွိပါတယ္။ Myanmore ကေပးတဲ့ Best Bar of 2018 Award ကို Harry’s  ကရခဲ့ၿပီး ၂၀၁၇ တုန္းကေတာ့ 1st Runner Up ရခဲ့တာေလ။

Harry’s Bar အေၾကာင္းနည္းနည္း ေလာက္ေျပာျပလို႔ရမလား။
Harry’s Bar က စကာၤပူ အေျခစိုက္ျဖစ္ၿပီး ၁၉၉၂ မွာ စဖြင့္ခဲ့တယ္။ အခုဆိုရင္ စကာၤပူမွာ ဆိုင္ခြဲေပါင္း (၂၀) ရွိတယ္။ စကာၤပူမွာလည္း လူသိမ်ားၿပီး အေျခခိုင္လာၿပီဆိုေတာ့ သူတို႔ရဲ႕ Franchise ကို အိႏၵိယေစ်းကြက္ကေန စခဲ့တာ။ ေနာက္မွ ဒီျမန္မာျပည္ကို ကလ်ာတို႔က Franchise အေနန႔ဲ ၂၀၁၅မွာ ယူခဲ့ၿပီး Myanmar Plaza မွာ စဖြင့္ခဲ့တယ္။ 

ဘယ္လိုအားသားခ်က္ေတြေၾကာင့္ Harry’s Bar က လူေတြကို ဆြဲေဆာင္ႏိုင္ခဲ့လဲ။
F&B လုပ္ငန္းမွာ အေရးႀကီးဆုံး တစ္ခုက ယုံၾကည္မႈပဲျဖစ္တယ္။ အဲဒီ ယုံၾကည္မႈက Customer ေတြနဲ႔ Business ၾကားမွာရွိရသလို လုပ္ငန္းခြင္အတြင္း အခ်င္းခ်င္းၾကားမွာလည္း ရွိရမွာေလ။ အဲဒါမွ အလုပ္ရွင္ေတြကေန ဖန္တီးလိုက္တဲ့ ယုံၾကည္မႈဟာ ဝန္ထမ္းေတြက တစ္ဆင့္ ေနာက္ဆုံး စားသုံးသူေတြဆီ ေရာက္ႏိုင္မွာပါ။ Harry’s ကေတာ့ Customer ေမွ်ာ္လင့္ထားသလို စိတ္ခ်ယုံၾကည္ရတဲ့ ဝန္ေဆာင္မႈေတြေပးႏိုင္တဲ့ Bar တစ္ခုလို႔ ကလ်ာထင္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ Customer တိုင္းအတြက္ အၿမဲတမ္း တူညီတဲ့ ဝန္ေဆာင္မႈမ်ိဳးရေအာင္ ကလ်ာတို႔ဖန္တီးထားတယ္။ ဒီေန႔လာၿပီး၊ ေနာက္တစ္လ ဒါမွမဟုတ္ ေနာက္ႏွစ္မွ လာလည္း အဲဒီဝန္ေဆာင္မႈနဲ႔ ခံစားမႈေတြကို ျပန္ရၿပီး တူညီေနရမယ္။

Harry’s Bar ရဲ႕ အေကာင္းဆုံးတစ္ခုဆိုရင္ ဘာျဖစ္လိမ့္မလဲ။
ကလ်ာအတြက္ေတာ့ သိပ္မဆူညံေနသလို ခပ္ေမွာင္ေမွာင္နဲ႔ သိပ္တိတ္ဆိပ္တဲ့ ဘားမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲ သူငယ္ခ်င္း၊ မိသားစုေတြၾကား စကားေကာင္းေကာင္းေျပာလို႔ရတယ္။ အစားအေသာက္လည္းေကာင္းသလို ဝန္ေဆာင္မႈလည္း ေကာင္းတဲ့အတြက္ အၾကာႀကီး အခ်ိန္ေတြကုန္ဆုံးႏိုင္တဲ့ ေနရာတစ္ခုလို႔ ထင္တယ္။

အလုပ္နဲ႔ ကိုယ္ပိုင္ ဘဝၾကား ဟန္ခ်က္ညီတယ္လို႔ထင္လား။
ကလ်ာက အျပင္ေတြ၊ ဘာေတြထြက္ရတာႀကိဳက္ၿပီး အိမ္ကလည္း ကန္႔သတ္ခ်ဳပ္ခ်ယ္တာမ်ိဳးမရွိဘူးဆိုေတာ့ Outdoor Activities ေတြ အၿမဲလုပ္ေလ့ရွိတဲ့သူမ်ိဳးပါ။ အခုခ်ိန္မွာလည္း ကလ်ာရဲ႕ Work Life Balance က သိပ္ဟန္ခ်က္ညီတယ္လို႔ ကလ်ာ ေျပာရဲတယ္။ တခါတေလ ပင္ပန္းတာေတြလည္း ရွိေပမယ့္ ကိုယ္လုပ္တာမွန္သမွ်ဟာ ကိုယ့္ရဲ႕ Passion ေၾကာင့္လုပ္ေနတာဆိုေတာ့ အလုပ္ရယ္လို႔ မခံစားရေတာ့ဘဲ ကလ်ာရဲ႕ Lifestyle ထဲက တစ္စိတ္တစ္ပိုင္း ျဖစ္လို႔သြားၿပီ။ အခုလိုမ်ိဳး ကိုယ္ပိုင္စားေသာက္ဆိုင္ ဖြင့္ခ်င္တာ၊ ဟိုတယ္ေလး ဖြင့္ခ်င္တာ ေတြဟာ ငယ္ငယ္ကတည္းကရွိခဲ့တဲ့ ကလ်ာရဲ႕ Passion ပါ။ အလုပ္ရွိေနရင္ေတာ့ အလုပ္ၿပီးတဲ့အထိ ေနာက္က်မွ အိပ္ျပန္တာေတြရွိသလို အလုပ္ေစာေစာၿပီးရင္လည္း ေဘာလုံးသြားကန္တယ္။ ဒါမွမဟုတ္ လက္ေဝွ႔သြားထိုးတယ္။  ေဘာလုံးကိုေတာ့ ငယ္ငယ္ကတည္း ကစားေနၾကျဖစ္ၿပီး လက္ေဝွ႕ထိုးတာကေတာ့ ေလးႏွစ္ေလာက္ေတာ့ ရွိၿပီ။

ဘားသြားတဲ့ မိန္းကေလးေတြ အေပၚ အေကာင္းမျမင္ႏိုင္ေသးတဲ့ ဒီနိုင္ငံရဲ႕ လူတစ္ခ်ိဳ႕ အေပၚဘယ္လိုမ်ား တုန္႔ျပန္လိမ့္မလဲ။
ဒါကေတာ့ ေရွး႐ုိးစြဲတဲ့ အေတြးအေခၚေတြေၾကာင့္လုိ႔ထင္တယ္။ အရင္ကနဲ႔ စာရင္ အခုက အျမင္က်ယ္လာၾကေပမယ့္ ေရွး႐ိုးစြဲ အယူအဆေတြက ရွိေနဆဲပါ။ သူတို႔ဘယ္လို ဝတ္တာလဲ၊ ဘယ္ကိုသြားတာလဲ၊ ဘာစားတာလဲ ဆိုတာေတြကို ၾကည့္ၿပီး ဒီလိုကေတာ့ ေကာင္းတယ္၊ မေကာင္းဘူး ဆုံးျဖတ္လို႔မရဘူး။ အဲဒါေတြအတြက္ သူတို႔မွာ လုပ္ခ်င္တာ လုပ္ခြင့္ရွိတာပဲေလ။ ဘားသြားတဲ့လူဟာ မေကာင္းဘူးလို႔ ေျပာတာဟာ မွန္ကန္တဲ့ ေဝဖန္ပိုင္းျခားမႈ မဟုတ္ဘူးရယ္လို႔ ကလ်ာေျပာခ်င္တယ္။ လူေတြဟာ Open Minded ျဖစ္ၿပီး နားလည္လက္ခံႏိုင္ေအာင္ ႀကိဳးစားရင္ေတာ့ အဲလိုမ်ိဳး ျဖစ္မွာမဟုတ္ဘူး။ အခုေခတ္က မိန္းကေလးေတြ၊ ေယာက္်ားေလးေတြ ဘားသြားတာဟာ Communication နဲ႕ Relax အတြက္ပဲေလ။ မေကာင္းတာလုပ္ေနၾကတာမွ မဟုတ္တာ။

ဒီႏိုင္ငံရဲ႕ Gender Equality ကိုဘယ္လိုျမင္လဲ။
ကလ်ာ အျမင္အရဆိုရင္ ေယာက္်ား၊ မိန္းမ ဟာ တန္းတူညီမွ်တဲ့ အခြင့္အေရးေတြ ရသင့္တယ္။ အခု ၂၀၁၉ အထိ Gender Equality အတြက္ေျပာေနၾကတုန္း၊ လႈပ္ရွားမႈေတြရွိေနတုန္း ဒါေပမယ့္ အခုထိ Equal မျဖစ္ေသးဘူး။ တစ္ခ်ိဳ႕အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ တန္းတူညီမွ်တဲ့ အခြင့္အေရးေတြရႏိုင္ေပမယ့္ သူတို႔ကိုယ္တိုင္ ခြဲျခားႏွိမ့္ခ်မႈေတြကို လုပ္ၾကတယ္လို႔ထင္တယ္။ အဲဒီလို မွ်တမႈေတြအတြက္ အမ်ိဳးသမီးတိုင္းဟာ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ယုံၾကည္မႈေတြပိုရွိရမယ္။ ပိုၿပီး Empowerment ျဖစ္ရမယ္။ ငါကေတာ့ မိန္းကေလးတစ္ေယာက္ ျဖစ္ေနလို႔ ဒါေတြမလုပ္သင့္ဘူး၊ ဒါေတြမလုပ္ရဘူး စတာမ်ိဳးေတြ မေတြးေနသင့္ဘူး။ ဒီႏိုင္ငံမွာ Gender Equality ရဖို႔ဆိုရင္ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ သူတို႔ကိုယ္တိုင္ကေန စရမယ္။

လုပ္ငန္းအတြက္ ဝန္းထမ္းေတြ ေရြးခ်ယ္တဲ့အခါမွာ ဒီလိုရာထူးမ်ိဳးကေတာ့ က်ား ျဖစ္ရမယ္။ ဒီေနရာအတြက္ကေတာ့ မ ျဖစ္ရမယ္ဆိုၿပီး သတ္မွတ္ထားတာမ်ားရွိလား။
မရွိဘူး။ အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသမီး တန္းတူအခြင့္ေရးေပးတယ္။ လုပ္ႏိုင္တဲ့သူကေတာ့ ေနရာရမွာပဲ။ ကလ်ာတို႔ ႐ုံးခ်ဳပ္မွာဆို က်ား၊မ ၅၀း၅၀ အခ်ိဳးရွိတယ္။ Harry’s မွာက်ေတာ့ ဘားဆိုတာ မိန္းကေလးေတြနဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ အလုပ္မဟုတ္ဘူးဆိုတဲ့ တခ်ိဳ႕သူေတြရဲ႕ ေရွး႐ိုးစြဲ အျမင္ေတြ၊ ဝန္ထမ္းေတြရဲ႕ အုပ္ထိန္းသူေတြမွာ ကန္႔သတ္မႈေတြရွိေနေသးေတာ့ အလုပ္ေနရာေတြရွိေပမယ့္ ေယာက္်ားေလးေတြ ပိုမ်ားၿပီး ၈၀း၂၀ အခ်ိဳးပဲရွိပါတယ္။ ဆိုင္မန္ေနဂ်ာဆိုရင္ Myanmar Plaza မွာ မိန္းကေလး၊ Junction Square မွာက ေယာက္်ားေလး ထားထားတယ္။ အမွန္တကယ္ တာဝန္ယူႏိုင္တဲ့သူကိုပဲ ေနရာခ်ထားတယ္။ ဒီလိုေနရာမ်ိဳးကေတာ့ ေယာက္်ားေလးေတြနဲ႔ ပိုသင့္ေတာ္တယ္ဆိုၿပီး မခြဲျခားထားဘူး။

အခုအခ်ိန္မွာ အေရးအႀကီးဆုံး တစ္စုံတစ္ရာ ဒါမွမဟုတ္ တစ္စုံတစ္ေယာက္ဆိုရင္ ဘာျဖစ္မလဲ။
အေရးအႀကီးဆုံး အရာတစ္ခုဆိုရင္ Education လို႔ ကလ်ာထင္တယ္။ အေျပာင္းအလဲေတြ၊ တိုးတက္မႈေတြကို လုပ္မယ္ဆိုရင္ သင္ယူမႈေတြရွိဖို႔လိုတယ္။ Harry’s မွာဆိုလည္း ဝန္ထမ္းေတြကို သင္တန္း အၿမဲေပးသလို၊ ဝန္ထမ္းေတြ ေက်ာင္းတက္ဖို႔၊ သင္တန္းတက္ဖို႔အတြက္ ကလ်ာတို႔က Support အၿမဲလုပ္ေပးတယ္။ Education ရွိမွသာ Good Future ရွိမယ္။

ေနာက္ထပ္ေရာ မကလ်ာကို ဘယ္လိုေတြ႔ရဦးမွာလဲ။
Harry’s နဲ႔ပဲ ကလ်ာ မၿပီးဆုံးသြားခ်င္ဘူး။ ေနာက္ထပ္ International Brand ေတြကို Franchise ယူသြားဖို႔ ရွိသလို ကလ်ာတို႔ရဲ႕ ကိုယ္ပိုင္ Brand တစ္ခုကိုလည္း ဖန္တီးခ်င္တယ္။

အခုလို မိုးေလးတဖြဲဖြဲက်တဲ့ ၾသဂုတ္လရဲ႕ ရာသီဥတုနဲ႔ လုိက္ဖက္တဲ့ Meal တစ္ခုဆိုရင္ ဘာကို ေရြးလိမ့္မလဲ။
Steak ေကာင္းေကာင္းေလးစားၿပီး ဝိုင္ေလးေသာက္ခ်င္တယ္။ ေသခ်ာတာကေတာ့ အခုလို မိုးေအးေအးေလးဆိုရင္ေတာ့ တစ္ေယာက္တည္း မစားခ်င္ဘူး။ မိသားစု၊ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ စားရင္ပိုေကာင္းလိမ့္မယ္။

ေနာက္ဆုံး ေမးခြန္းတစ္ခု အေနနဲ႔ အႀကိဳက္ဆုံး ေကာ့ေတး တစ္ခြက္ဆိုရင္ေရာ…
ကလ်ာက ခ်ိဳတာေတြ မႀကိဳက္ဘူး။ အႀကိဳက္ဆုံးဆိုရင္ Whiskey Sour ပါ။ Whiskey Based မွန္သမွ်ကို ကလ်ာႀကိဳက္တယ္။

Interviewed by: Min Chit Paing

 



Share this article

TOP 5 ARTICLES


Celebrity News   |   Posted on Nov 8, 2019

Nihi Sumba resort ကို Hon...


Parties & Events   |   Posted on Nov 8, 2019

MDS မှ Junction Square တွ...


Celebrity Style   |   Posted on Nov 8, 2019

မိုးဟေကိုရဲ့ Myanmar Trad...

Sign Up for MODA Newsletters







Why we asked you this information to be in touch with us? We will regularly send you some news, invitations, promotions, etc, by email or by SMS.